Aljzatkiegyenlítők

HOGYAN VÁLASSZUNK ALJZATKIEGYENLÍTŐT?

Ahhoz, hogy az újraburkolt felületeket hosszú ideig élvezhessük, nem elég a megfelelő burkolat és burkolatragasztó kiválasztására odafigyelnünk. Mélyebbre kell mennünk, egészen az alapfelületig. Előzetesen meg kell vizsgálnunk, hogy aljzatkiegyenlítő szükséges-e.

 

A kiegyenlítő anyagok a padlóburkolatok fektetése előtt az egyenetlenségek kiegyenlítéséhez alkalmazhatók, a sima és burkolásra alkalmas felületek készítéséhez. Az aljzatkiegyenlítés sík felületet, egyenletes szívóképességet biztosít. Csekélyebb ragasztóanyag felhasználást eredményez és különösen fontos a további burkolat tartóssága szempontjából.

Az aljzatkiegyenlítő kiválasztása során a következő szempontokat kell figyelembe vennünk:

  • 1/ milyen az alapfelület szilárdsága?
  • 2/ szívóképes vagy nem szívóképes alapfelületet kell kiegyenlíteni?
  • 3/ milyen vastagságban – vékonyan vagy vastagon – van szükség az aljzatkiegyenlítésre?
  •      – milyen terhelés – lakossági/közösségi – várható a felületen?
  •      – milyen burkolat kerül rá? Meleg vagy hidegburkolat esetleg valamilyen speciális burkolat?
1/

Kiegyenlítés megkezdése előtt meg kell győződni arról, hogy az alapfelület megfelelő szilárdsággal rendelkezik-e. A szakemberek erre a célra karctűt használnak. De egy éles szerszámmal meghúzva a felületet, akár már mi is feltérképezhetjük, hogy pl. a csavarhúzó, véső mély nyomot hagy-e benne, vagy a csak megkarcolja a felületet. Ha nem elég                 szilárd az alapfelület, szükség lesz az aljzatkiegyenlítés előtt csiszolásra is, hogy a gyenge szilárdsággal rendelkező részeket eltávolítsuk.

2/

Ezt követően meg kell győződni arról, hogy az alapfelület szívóképes, vagy nem szívóképes, illetve pl. ragasztómaradványos-e.

        Amennyiben szívóképes felülettel állunk szemben, akkor használhatjuk a Murexin LF 1 mélyalapozót a kiegyenlítés megkezdése előtti felület előkészítésre. Ha az alap nem szívóképes, akkor a Murexin D4 Tapadóhíd  kerül felhordásra, vagy  a Murexin DX 9 Speciális alapozót alkalmazzuk.

Az új Magyar Termék Nagydíjas Murexin Lewell aljzatkiegyenlítők minden igényt kielégítenek. A gyakorlatban előforduló lehetséges aljzattípusokat, rétegvastagságokat, a legtöbb hideg- és meleg burkolat típust, valamint a felújításoknál és az új építkezéseknél várható fogyasztói igénybevételeket.

Olyan speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a felhordás és a megszilárdulás során is könnyebb felhasználást jelentenek.

3/

A Murexin Lewell ST 215 Standard aljzatiegyenlítő és a Murexin Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő a mindennapi munkálatokhoz használható. Jó terülésének és finom szerkezetének köszönhetően a Lewell ST 215 különösen alkalmas vékony aljzatkiegyenlítéshez, 2-15 mm rétegvastagságig. A Lewell ST 330 pedig könnyen feldolgozható         nagy vastagságban is, 3- 30 mm rétegvastagságig. Mindkét termék önterülő, a szálerősítésnek köszönhetően tartós, megnövelt kopásállóság jellemzi. Zsugorodás kompenzált.

      Extrém körülmények, nagy igénybevétel, vagy nagy felületű aljzatkiegyenlítés esetén a jó önterülő-képességgel rendelkező Murexin Lewell PR 110 Profi aljzatkiegyenlítő és a Murexin Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő a tökéletes választás. Extra vékony kiegyenlítéshez különösen a Lewell PR 110 Profi, extrém egyenetlenségek                                kiegyenlítéshez  a szálerősített PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő alkalmas. Ragasztott fapadlókhoz, parkettákhoz, svédpadlókhoz is használhatóak magas szilárdságuknak köszönhetően. Csiszolásuk során csekély por képződik, feszültségmentesek, így kritikus alapfelületekre, és nagy felületek egy munkamenetben történő kiegyenlítéséhez is kiválóan                  megfelelnek. Már 2 óra után járhatóak és 18-48 óra után burkolhatóak parkettával.

Murexin Lewell SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítő terülésben verhetetlen, könnyű, biztos és gyors vele a munkavégzésSpeciális kötőanyagú, feszültségmentes aljzatkiegyenlítőnk kifejezetten ajánlott beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez, gyengébb minőségű alapfelületekre is, 2-20 mm rétegvastagságig.

   A Murexin Lewell termékek természetesen görgős szék terhelés és padlófűtés esetén is alkalmazhatóak.

4/

Ha kültéri aljzatkiegyenlítés, akkor a szálerősített Murexin Lewell NA 320 kültéri aljzatkiegyenlítő a megoldás. Különösen ajánlott kerti utak, járdák, erkélyek, teraszok kiegyenlítésére 3-20 mm-ig (burkolattal ellátva.) Vízadagolással beállítható az állékony vagy önterülő konzisztencia, melynek köszönhetően vízszintes és lejtést adó alapfelületre               (max. 3%) is alkalmas. Aljzatkiegyenlítő kiválasztását követően az aljzatkiegyenlítés során figyelni kell a bekeveréskor használt vízmennyiségre, a környezeti hőmérsékletre, vastagabb öntéseknél a peremdilatációra, valamint a megadott rétegvastagságban történő öntésre. Így biztosak lehetünk abban, hogy tökéletes alapot biztosítunk a további                    burkolási munkálatokhoz.

Kimondottan a parkettázási munkálatokhoz ajánlott a Murexin PN 220 ami gyárilag előkevert, poralakú, speciális kötőanyagú és műgyanta-diszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő. Kézi és gépi feldolgozásra egyaránt alkalmas.  Beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez, hidegburkolatok                   ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 2-20 mm rétegvastagságig. Nagy végszilárdságának köszönhetően , a ragasztott parketták fektetésénél is használható Murexin MSP és PU ragasztókkal. Kimagasló önterülő-képességgel rendelkezik, valamint feszültségmentessége miatt kritikus alapfelületek esetén is alkalmazható. Alkalmas padlófűtésnél és         görgősszék terhelésnél. EN13813 szerint CA-C35-F7, tűzvédelmi osztály: A1fl.

MUREXIN aljzatkiegyenlítők

Ha információt szeretene a termékekről, kattintson a kívánt termékre

MUREXIN LEWELL ST 215 Standard Aljatkiegyenlítő

2017 ÉVI ÚJ TERMÉK!

MUREXIN LEWELL ST 330 Standard Aljatkiegyenlítő

2017 ÉVI ÚJ TERMÉK!

MUREXIN LEWELL SP 220 Special Aljatkiegyenlítő

2017 ÉVI ÚJ TERMÉK!

MUREXIN LEWELL PR 110 Profi Aljatkiegyenlítő

2017 ÉVI ÚJ TERMÉK!

MUREXIN LEWELL PR 330 Profi Aljatkiegyenlítő

2017 ÉVI ÚJ TERMÉK!

MUREXIN NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő

Poralakú, speciális kötőanyagú és műgyantadiszperzió tartalmú aljzatkiegyenlítő

MUREXIN OS 50 Objekt plus

Por alakú, műgyantával javított, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő

MUREXIN LEWELL M 61 Maximo Aljatkiegyenlítő

NH75 FA Aljatkiegyenlítő

Cementtartalmú, szálerősített, beltéri kiegyenlítő anyag fa aljzatok felújításához…

MUREXIN CA 20 Aljatkiegyenlítő

Poralakú, feszültségszegény, önterülő, kalcium-szulfát (gipsz) bázisú aljzatkiegyenlítő

MUREXIN FMA 30 Kültéri aljzatkiegyenlítő

Hidraulikus kötőanyagú, műanyag diszperzióval erősen javított, fagyálló

MUREXIN FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő

Kül – és beltérben alkalmazható önterülő aljzatkiegyenlítő

Murexin SF 80 kitöltő és javítóanyag

MUREXIN SL 52 Gyorskiegyenlítő

Poralakú, porzáscsökkentett, műgyantával javított, gyorskötésű aljzatkiegyenlítő

Vásároljon most legalább 24 m szegélylécet és a ragasztáshoz szükséges ragasztót ajándékba adjuk.

Minden megvásárolt 24 m (1 csomag) mellé 1 kartus ragasztót adunk.