Lamináltpadló lerakás

Lamináltpadló lerakás

Szalagparketta és lamináltpadló lerakás előtt:

A parketta lerakása előtt , közben és után megfelelőnek kell lenni a helyiségben előírt klimatikus feltételeknek (a parkettázandó helyiség levegő hőmérséklete, min. +15 és+20 °C, padlóhőmérséklet min. + 14 és 20 °C, relatív páratartalom: 40% és 60% között) kell leni. A bontatlan parketta csomagokat legalább 24 órát a parkettázandó helyiségben célszerű tárolni.
parketta fektetés előtt, a kicsomagoláskor minden parketta lapot ellenőrizni kell véletlenül nem-e sérült. Legtöbb gyártó cég, csak abban az esetben ad garanciát, ha a csomagolásban több sérült parketta van és  azt időben jelezték.

Fontos tudnivalók!

Parketta vagy padló? Mi is a kettő között a különbség?

  • parkettáról abban az esetben beszélünk, ha legalább 2 -3 mm vastag faanyag található a hordozóréteg felett, ami természetesen csiszolható is egyben.
  • padlóról beszélünk akkor, ha a hordozórétegen furnér,fényképezett fólia vagy laminálás található.

Vigyázat, mert vannak cégek, akik csak a parkettázó szakember írásos jelzését fogadják el reklamáció esetén!

Minden aljzatot a parketta fektetése előtt a következő szempontok szerint meg kell vizsgálni:
1. a legfontosabb a kellő kiszáradás (új betonáll)
2. teherbíróság keménység
3. aljzat egyenessége ” 2 m hosszban maximum : 2mm eltérés”
4. aljzat kellő tisztasága

Meg kell győződni arról, hogy az aljzat tiszta, száraz és a nedvességtartalom kevesebb, mint 2 CM%-os , és egyenletes „ 2 m hosszban kevesebb mint 2 mm szintkülönbség” legyen.

Amennyiben az aljzat nedvességtartalma nem megfelelő vagy egyenetlensége nem megfelelő, mindenképp forduljon szakemberhez.

A laminált padlót többféle meglévő felületre lehet fektetni. Pl: beton, linóleum, pvc, régi faparketta, kőburkolat stb..

Régi szőnyegpadlóra viszont senkinek nem ajánlom egészségügyi szempontokat is  figyelembe véve, gondolok itt: porallergia, atka stb..

A laminált padlót a legtöbb esetben úsztatva kell lefektetni, (de van lehetőség a ragasztásra is). Ez azt jelenti, hogy az aljzathoz nem ragasztjuk le, és nem érintkezhet a küszöbbel fő és válaszfallal, ajtókerettel, beépített szekrénnyel, oszlopokkal, lépcsővel és egyéb burkolatokkal stb., hanem 10-15 mm hézagot, dilatációt kell biztosítani.

Vásároljon most legalább 24 m szegélylécet és a ragasztáshoz szükséges ragasztót ajándékba adjuk.

Minden megvásárolt 24 m (1 csomag) mellé 1 kartus ragasztót adunk.