Padlószőnyeg

A meleg burkolatok közül a legközkedveltebb a padlószőnyeg, mivel a legmelegebb és a legkomfortosabb, legpuhább érzést nyújtja a talp számára.

A padlószőnyeges helyiségben, más az ember hőérzete, mint egy járólappal burkoltnál. A padlószőnyegeket nagyon sok szempont alapján csoportosíthatjuk. Például: anyagösszetétel, kopásállóság, méret, minőségi osztályba sorolás, tűzési fajták, szín, származási hely, tisztítási szempontok, speciális bevonatok, lerakási lehetőségek, komfortérzet és sorolhatnánk még rengeteg szempontot.

Simasága vagy érdessége, keménysége, víz- vagy vegyszerállósága és szigetelése, elektromos vezetőképessége és számos más fizikai vagy kémiai tulajdonsága lényeges a helyiség funkciója szempontjából. A padlószőnyegek műszaki tulajdonságai már nagyrészt meghatározzák alkalmazási területüket.

Alapanyag szerint készülhetnek a padlószőnyegek polipropilénből vagy poliamidból és ezek keverékéből. Készülhetnek továbbá gyapjúból vagy gyapjú és polipropilén keverékéből. A szélesség alapján megkülönböztetünk 3-4 és 5 méter széles padlószőnyegeket. A padlószőnyegek széles méret- és szín-, valamint mintaválasztéka lehetővé teszi a leggazdaságosabb felhasználást. Fontos szempont, választásnál a padlószőnyeg hátsó része, mivel nem minden típusút rakhatunk le padlófűtéses helyiségbe. Létezik hátoldal szerint: juta, műjuta, hab, gél, szövött, latex, gumi, bitumen, filchát stb….    A padlószőnyegeket többféle módon rögzíthetjük az aljzathoz. Például ragasztással, feszítéssel, terítéssel.

Padlószőnyeg előnyei:

  • a széles minta- és színválaszték
  • lehetővé teszi a gazdaságos felhasználást
  • olcsó és gyors padlóburkolás
  • jól kiegészíti a már meglévő burkolatot
  • tisztítását tekintve könnyen és gyorsan portalanítható és tisztítható
  • puhasága jó komfortérzetet, biztosít
  • jó hangszigetelő, így zajosabb helyiségek, lakossági és közületi felhasználásra egyaránt alkalmas

Vásároljon most legalább 24 m szegélylécet és a ragasztáshoz szükséges ragasztót ajándékba adjuk.

Minden megvásárolt 24 m (1 csomag) mellé 1 kartus ragasztót adunk.